't winnend paard

Voor mensen met een beperking is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Paardrijden is daarop een uitzondering. Bij onze manege wordt alles gedaan om jouw kind vertrouwd te laten zijn met het paard. Het is ontspannend en ‘de paardentaal‘ tussen paard en ruiter is altijd heel bijzonder. Doordat je ook nooit stil zit op een paard verbetert het om te beginnen de motoriek. Het leren omgaan met het paard geeft ook meer zelfvertrouwen. Meer weten? Kom gerust langs om kennis te maken.

St. Het Winnende Paard is een stichting die zich bezig houdt met paardrijden voor mensen met een beperking. Deze beperking kan zowel lichamelijk als verstandelijk zijn, ook een meervoudige beperking hoeft geen belemmering te zijn om mee te doen aan paardrijden. Voor het paardrijden maakt St. Het Winnende Paard gebruik van manege de Zonnebeek aan de Brandlichterweg in Denekamp. Op maandag wordt er gereden, van 18.00 uur tot 21.00 uur.De lessen worden gegeven door gediplomeerde instructrices en ondersteund door veel vrijwilligers. St. Het Winnende Paard stelt zich als doel de ruiters op een veilige en plezierige manier de beginselen van het paardrijden bij te brengen. Om dit voor iedereen veilig te kunnen doen beschikt de stichting over speciale materialen die ingezet kunnen worden om aan de behoefte van (bijna) elke ruiter te kunnen voldoen. De Stichting is lid van de landelijke Federatie Paardrijden Gehandicapten (www.verenigingfpg.nl) en van de regionale Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost www.vpgo.nl Voor meer informatie kunt u mailen naar: hetwinnendepaarddenekamp@outlook.com

eVENEMENTEN

Bij manege Zonnebeek vinden jaarlijks diverse paardenevenementen plaats. Of het nou om springen of dressuur gaat! Bezoek eens een van onze binnen- of buiten evenementen.

De vereniging draait op vrijwilligers. Bij evenementen kunnen we altijd hulp gebruiken. Wil je helpen bij een evenement? Laat dat dan weten aan de organisator van het evenement.

Geen evenementen gevonden!

lessen

Iedere maandagavond, met uitzondering van de schoolvakanties en feestdagen, is er vanuit het Winnend Paard paarrijles voor mensen met een beperking. Onder begeleiding van gediplomeerde en ervaren instructeurs krijgen de deelnemers een leuke les op brave pony’s en paarden.

 

Wil je meedoen? Kom gerust een keer kijken op de maandagavond.

 

Heb je vragen? Stuur een e-mail naar: hetwinnendepaarddenekamp@outlook.com